ΕΠΙΣΚΕΨΗ Δρ. Γ. ΜΑΥΡΟΜΑΝΩΛΑΚΗ ΣΤΟ ΓΕΛ ΤΖΕΡΜΙΑΔΩΝ - VISIT of Dr Mavromanolakis


Φέτος το ΓΕΛ Τζερμιάδων συμμετέχει στα πλαίσια των μαθημάτων των Φυσικών Επιστημών στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Go-Lab project “Global online science labs for inquiry learning at school”(http://www.go-lab-project.eu). 
 
Στα πλαίσια του προγράμματος την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014 μας επισκέφθηκε ο Δρ. Γ. Μαυρομανωλάκης από το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της ΕλληνογερμανικήςΑγωγής και μας μίλησε για το CERN και για τα πειράματα που διεξάγονται εκεί. Πραγματοποιήθηκε δίωρη ομιλία και έπειτα οι μαθητές δούλεψαν στο εργαστήριο των υπολογιστών πάνω σε συγκεκριμένα δεδομένα του CERN.

This year, Lyceum of Tzermiadon participates in the European Go-Lab project "Global online science labs for inquiry learning at school" (http://www.go-lab-project.eu).



As part of the program on Wednesday, December 3, 2014, C. Mavromannolakis from the Research and Development Department of Ellinogermaniki Agogi talked about CERN and the experiments conducted there. A two-hour speech was held and then the students worked in the computer lab on CERN's specific data.





Λίγα λόγια για τον Δρ. Γ. Μαυρομανωλάκη:
Ο κ. Γεώργιος Μαυρομανωλάκης είναι Διδάκτωρ Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στην πειραματική σωματιδιακή φυσική υψηλών ενεργειών και στην ανάπτυξη ανιχνευτικών συστημάτων. Από το 2003 έως το 2008 διετέλεσε ερευνητής στο Τμήμα Φυσικής  του Πανεπιστημίου Cambridge στη Μ. Βρετανία. Τα έτη 2007 μέχρι 2009 εργαζόταν παράλληλα στο ερευνητικό κέντρο Fermilab στο Σικάγο των Η.Π.Α. Από το 2009 έως το 2012 εργάστηκε στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικών Ερευνών, CERN, στη Γενεύη της Ελβετίας. Το ακαδημαϊκό έτος 2012 ήταν επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου όπου δίδαξε στο τμήμα Φυσικής και στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Από το 2012 έχει εγκατασταθεί στην Ελλάδα και εργάζεται στο Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της Ελληνογερμανικής Αγωγής ως ερευνητής και επιστημονικός υπεύθυνος έργων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εκπαίδευση, την επιστήμη και την τεχνολογία.   

Λίγα λόγια για το go-lab project:
Παρέχει στην κοινότητα των εκπαιδευτικών και των μαθητών πρόσβαση σε εικονικά 
πειράματα και απομακρυσμένες επιστημονικές πειραματικές διατάξεις. Απευθύνεται 
σε μαθητές ηλικίας από 10 έως 18 χρονών δίνοντας τους τη δυνατότητα να αναδείξουν 
το πηγαίο ενδιαφέρον τους για την κατανόηση του κόσμου. Οι μαθητές μπορούν να 
χρησιμοποιήσουν επιστημονικές διατάξεις και να διεξάγουν πειράματα. Μπορούν επίσης να έχουν πρόσβαση σε επιστημονικά πειραματικά δεδομένα και να κάνουν χρήση εξελιγμένων εργαλείων για τη συλλογή και ανάλυση τους.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις